ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΟΣΗΜΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ "ΚΛΟΠΗΣ" ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης αποφάσισε να παραστεί και να διαμαρτυρηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011, για την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελου Γιαννακούρα στο θέμα «Λιγνιτικός Πόρος και η στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην επικείμενη αλλαγή του Νόμου».



Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη προτείνει την διαχείριση του ΕΑΠ (Λιγνιτόσημο) κατά 50% από την Περειφέρεια και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Μεγαλόπολης.


Το ΕΑΠ είναι πόρος που δίνεται από τη ΔΕΗ και αφόρα μόνο τους ενεργειακούς Δήμους, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης με ομόφωνη απόφασή του γνώρισε στον αρμόδιο Υπουργό και στους Βουλευτές του Νομού ότι η διαχείριση του πόρου πρέπει να γίνεται από το Δ.Σ. Μεγαλόπολης σε ποσοστό 95% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στον ενεργειακό Δήμο Μεγαλόπολης και σε ποσοστό 5% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στον όμορο με τον ενεργειακό Δήμο, μη ενεργειακό Δήμο Γορτυνίας, στον οποίο είναι ενταγμένες οι Τοπικές Κοινότητες και Οικισμοί του πρώην μη ενεργειακού Δήμου Τρικολώνων, που βρίσκονται στην περιοχή του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, όπως προβλεπόταν με την Υπουργική Απόφαση του έτους 2005.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;