ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Το παρακάτω κείμενο ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Μεγαλόπολης στη συνεδρίαση τις 28ης Ιανουαρίου 2011.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τελευταία δημοσιεύματα του Τύπου καθώς και διάφορες ανακοινώσεις αναφέρονται στο κλείσιμο των Περιφερειακών ΔΟΥ και την μεταφορά τους στη πρωτεύουσα της
Περιφερειακής Ενότητα Αρκαδίας στη Τρίπολη.
Η ΔΟΥ Μεγαλόπολης εξυπηρετεί τη πόλη της Μεγαλόπολης καθώς και 85 οικισμούς που απέχουν μέγιστη απόσταση από τη πόλη 35 χιλιόμετρα. Οι κάτοικοι των παραπάνω οικισμών προσερχόμενοι στη Μεγαλόπολη ταυτόχρονα εξυπηρετούν και άλλες ανάγκες τους (λαική, αγορά τροφίμων, φάρμακα από κέντρο Υγείας κ.α.).
Η λειτουργία της ΔΟΥ Μεγαλόπολης έχει και πολυπλοκότητα και ιδιομορφία συναλλαγών με την υποβολή έως και 30 διαφορετικών δηλώσεων π. χ. ΦΠΑ, 6000 δηλώσεων εισοδήματος, Μητρώο, κώδικας μεταβίβασης, κληρονομιές, δωρεές, προκαταβολή φόρου, διαδικασίες περαιώσεων, πληρωμή εξόδων φορέων και κράτους, χορηγήσεις τμηματικής καταβολής χρεών, δικαστική παρακολούθηση οφειλετών, εξυπηρέτηση ιδιοκτητών αυτοκινήτων, χορηγήσεις οφειλετών κ. α. Η
εξυπηρέτηση είναι άμεση με τον συναλλασσόμενο, γρήγορη και ευχερής.
Η περιοχή μας είναι το 2ο Ενεργειακό κέντρο στην Ελλάδα και ταυτόχρονα ευρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλο Επενδυτικό Πρόγραμμα της ΔΕΗ με την κατασκευή 5ης μονάδας με φυσικό αέριο ισχύος 850 MW και κατασκευή μεγάλου Φωτοβολταικού πάρκου ισχύος 50 MW. Θέλουμε οι εργασίες να προχωρούν απρόσκοπτα και οι όποιοι συναλλασσόμενοι με τη ΔΕΗ φορείς κατασκευής και εργολάβοι να έχουν ευχέρεια στην υποβολή των Συμβάσεων, στην προκαταβολή δηλώσεων εργολάβων κ. α.
Η περιοχή μας προσπαθεί να βγει από τις επιδράσεις των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και να βαδίσει το δρόμο της Ανάπτυξης.
Ο δήμος μας βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης της κατασκευής Βιοτεχνικού Πάρκου μεγάλης δυναμικότητας.
Η περιοχή μας σήμερα με την ολοκλήρωση του Εθνικού οδικού άξονα Αθήνα – Καλαμάτα και Μεγαλόπολη – Σπάρτη καθίσταται Οδικός Κόμβος με τεράστιες Αναπτυξιακές δυνατότητες και ασφαλώς κάθε επενδυτής επιλέγει τους χώρους με γνώμονα και την άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση του και με τις Υπηρεσίες της ΔΟΥ. Η όποια πρόσθετη ταλαιπωρία δρα απωθητικά στους επενδυτές.
Ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει αξιολογηθεί και αναγνωρίζεται ως ο έβδομος δήμος στη Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και πόλος Ανάπτυξης (Ενεργειακό Κέντρο) στο Πλαίσιο Σχεδιασμού του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.
Επειδή τα ετήσια λειτουργικά έξοδα της ΔΟΥ Μεγαλόπολης δεν υπερβαίνουν τα 25.000 ευρώ. Και δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το πρόσθετο κόστος για τη λειτουργία κάποιας υποτίθεται αναβαθμισμένης Υπηρεσίας καθόσον κανένας σχεδιασμός δεν έχει παρουσιαστεί.
Επειδή θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η καθημερινή ταλαιπωρία των υπαλλήλων από τη Μεγαλόπολη στη Τρίπολη απόσταση 35 χιλιόμετρα (και με πρόσθετο έξοδο πληρωμή διοδίων).
Επειδή οι Υπηρεσίες της ΔΟΥ πρέπει να αναβαθμιστούν με περαιτέρω στελέχωσή της
Επειδή η Περιφερειακή Ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με πρόσθετες ταλαιπωρίες, με κλείσιμο αποκεντρωμένων Υπηρεσιών, με πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων, με δίχως υποδομές, με δίχως τη συναίνεση των συναλλασσομένων.
Επειδή τυγχάνουμε αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών φορέων και παραγωγικών τάξεων της περιοχής.
Διαμαρτυρόμαστε και αντιτασσόμενα σε κάθε σκέψη και μεθόδευση για κλείσιμο της ΔΟΥ Μεγαλόπολης και μεταφορά του αντικειμένου λειτουργίας της στη Τρίπολη. Κάτι τέτοιο θα αποτελεί μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων και αρνητική εξέλιξη σε κάθε Αναπτυξιακό Βήμα που με πολύ κόπο προσπαθούμε να κτίσουμε.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης
Τάσος Κάβουρας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;