ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΥΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΟΣ  ΚΩΝ.  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΝΩ ΚΑΡΥΩΤΩΝ  ΄΄Ο ΛΥΚΑΙΟΣ ΔΙΑΣ΄΄
Τηλ. 210-6821057
 Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2011
Προς τον
Πρόεδρο και το Δ.Σ της ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ                                                              

 Θέμα:  Υποβολή Παραίτησης από το Δ.Σ του Κυριάκου Κ. Καραγιάννη

Με την παρούσα επιστολή μου, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου των Άνω Καρυωτών και μέλος του Δ.Σ της ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, υποβάλλω την παραίτησή μου για τους πάρα κάτω λόγους:

1.   Για την μη σωστή και σύννομη λειτουργία του Άρθρου 2 του Καταστατικού, που αναφέρεται στους Σκοπούς της Ομοσπονδίας, σχεδόν στο σύνολό τους, όπως πάρα κάτω:
1.1.  Παράγρ. (α)  Καμία μελέτη των προβλημάτων της Αρκαδίας και συμβολή
στην επίλυσή τους.
1.2.  Παράγρ. (β)  Καμία ανάπτυξη των δεσμών και συνεργασία μεταξύ των  
Αρκαδικών Οργανώσεων του εσωτερικού. Σκοπό απαραίτητο για την ύπαρξη της Π.Ο.Ε.
Το μόνο που ενδιαφέρει την παρούσα Διοικούσα Επιτροπή είναι, η συμμετοχή σε διάφορες εορτές και στο Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο, πιθανώς για την προσωπική προ-
βολή και μόνο, ορισμένων προσώπων.
1.3.  Παράγρ.(γ)  Η Οργάνωση και η πραγματοποίηση Πνευματικών, Μορφω-
τικών, Πολιτιστικών και Αναπτυξιακών εκδηλώσεων, που έχουν γίνει από το παρόν Δ.Σ μέχρι σήμερα, είναι ελάχιστες και είχαν ασήμαντη ανταπόκριση, λόγω της απομόνωσης και απαξίωσης της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

στο ευρύτερο Αρκαδικό Περιβάλλον των Αθηνών, καθώς και της κακής διοργάνωσής τους.
1.4.  Παράγρ. (δ) Για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της οικο-
      λογικής ισορροπίας, όπως π.χ. οι πυρκαγιές και το τεράστιο πρόβλημα του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, με την ρύπανση από την ΔΕΗ, ούτε λόγος μέχρι σήμερα, καμία ενέργεια, καμία σκέψη, καμία πρόταση.
1.5.  Παράγρ. (ε) Για τον σκοπό που αναφέρεται στην Πολιτιστική και Λαογρα-
φική Κληρονομία της Αρκαδίας και στην επιβίωση των ανθρωπιστικών παραδόσεων, ηθών και εθίμων, υπάρχει τεράστια έλλειψη οργάνωσης και το Προεδρείο φέρει τεράστια ευθύνη γι’ αυτό.

2.   Για την μη σωστή και σύννομη λειτουργία του Δ.Σ, όπως:
2.1.  Με τις συνεχείς απουσίες πολλών μελών του Δ.Σ, πέραν των τριών (3) συνεχών απουσιών, που θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί ή αντικατασταθεί σύμφωνα με το άρθρο 15 ζ, αναβάλλονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ, με αποτέλεσμα την πλημμελή λειτουργία της Π.Ο.Ε.
2.2.  Από την ανάρμοστη συμπεριφορά του Προεδρείου, με επεισόδια και ύβρεις, για την επαναφορά μελών του Δ.Σ στην, επιθυμητή για αυτό, γραμμή πλεύσης.
2.3.  Με την πλημμελή και χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργίας Επιτροπών, όπως η Επιτροπή για την τροποποίηση του Καταστατικού.
2.4.  Κανένα ενδιαφέρον για την άσκηση των υποχρεώσεων του Αντιπροέδρου, από αυτούς που έχουν αναλάβει το αξίωμα, για κάθε επαρχία (Άρθρο 18 παράγρ. γ).
2.5.  Για όλη αυτή την κακή και παράνομη λειτουργία, ευθύνεται σύμφωνα με το Άρθρο 18 παράγρ. β ο Πρόεδρος, που δεν έχει αναθέσει μέχρι σήμερα, καθήκοντα και αρμοδιότητες στους Αντιπροέδρους, για να μπορεί να ελέγχει την αποτελεσματικότητα του έργου της Π.Ο.Ε.

Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλες παράνομες και καταχρηστικές δυσλειτουργίες, όπως τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ, για τα οποία το πλήθος των Συμβούλων δεν έχει μέχρι σήμερα ενημερωθεί, κ.λ.π.


Η ύπαρξη ενός εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας που έχει προταθεί, είναι ο απαραίτητος μηχανισμός για την σωστή λειτουργία του Δ.Σ και της Π.Ο.Ε γενικότερα, και όμως, καθώς φαίνεται, η πρόταση πετάχτηκε στα σκουπίδια.

Οι ιδρυτικοί σκοποί της Π.Ο.Ε είναι οραματικοί, όμως στις μέρες μας έχουν καταστεί ανύπαρκτοι.

Ως Σύλλογος-μέλος θεωρούμε ότι, η Παναρκαδική Ομοσπονδία έχει χάσει, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τον στόχο πλεύσης, είναι μακριά από την Αρκαδία.

Το ερώτημα είναι:

Αυτοί που κάθε τόσο εκλέγονται, έχουν συναίσθηση των υποχρεώσεών τους προς τον Τόπο και τον Αρκαδικό Λαό, ή επιθυμούν την καρέκλα του Διοικητικού Συμβουλίου και τα αξιώματα;

Πιστεύουμε ότι, όλα τα πάρα πάνω έχουν τις ρίζες τους στην συνεχόμενη Διοίκηση από την ομάδα του σημερινού Προέδρου, με την πλαισίωσή του από Συλλόγους-Σφραγίδες, που δεν έχουν να παρουσιάσουν στελέχη ικανά να διεκδικήσουν την Διοίκηση της Παναρκαδικής και να την οδηγήσουν εκεί που της αξίζει.

Φανταστείτε ότι, περίπου 40% των Συμβούλων συμμετέχει στην Διοίκηση της Παναρκαδικής, πάνω από 10 χρόνια.

Πώς λοιπόν να γίνει ανανέωση;

Πώς να προχωρήσει η Παναρκαδική Ομοσπονδία, χωρίς νέα στελέχη, με νέες ιδέες, όταν κάποιοι κατέχουν θέσεις, με υποχρεώσεις στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν;

Επιβάλλεται η ΑΛΛΑΓΗ - Επιβάλλεται η ΑΝΑΝΕΩΣΗ. 

Με την παρούσα Διοίκηση η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος έχει οδηγηθεί στην απαξίωση, δεν αποτελεί ιδανικό φορέα εκπροσώπησης για την Αρκαδία και αυτό πρέπει άμεσα να αλλάξει.


Επειδή ο Σύλλογος-Μέλος που εκπροσωπώ, ανήκει στους δραστηριοποιημένους και δημιουργικούς Συλλόγους, με μεγάλη Πολιτιστική και Κοινωνική προσφορά στην Αρκαδία, υποβάλλω την παραίτησή μου από το Δ.Σ της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας και σας γνωρίζουμε ότι, ως Σύλλογος-μέλος επιφυλασσόμεθα να προβούμε στις κατά Νόμο προβλεπόμενες ενέργειες, για κάθε παράνομη λειτουργία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας που υποβαθμίζει και δυσφημεί την Αρκαδική Πολιτιστική και Κοινωνική Κληρονομιά,
Μέσω του εκπροσώπου μας, προτείνουμε την παραίτηση του παρόντος Δ.Σ και την Σύσταση Διοικούσας Επιτροπής, σύμφωνα με τον Νόμο, για την άμεση ενεργοποίηση και συστράτευση των λειτουργούντων Συλλόγων και την πλαισίωση της προσπάθειας με νέα άφθαρτα στελέχη, για την Ανασύσταση και Επανίδρυση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα και την θέση που της ανήκει, με το Αρκαδικό Ιδεώδες τοποθετημένο στο Ελληνικό Πολιτιστικό και Κοινωνικό στερέωμα.

Παρακαλώ η παρούσα να αναγνωσθεί στο Δ.Σ και  να καταχωρηθεί στα πρακτικά του Δ.Σ.
Κυριάκος Καραγιάννης
    Μέλος Δ.Σ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;