ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ 200MW ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στον κόσμο αναμένεται να εξαγγείλει την Πέμπτη 20/1/11 από την Κοζάνη, ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Πρόκειται για έργο το οποίο έχει εξαγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν και έχει αναβληθεί άλλες τόσες.
Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα εκτείνεται σε 6.000 στρέμματα στην περιοχή των ορυχείων της ΔΕΗ. Η εταιρεία θα συμμετέχει στο έργο με ποσοστό 51% στο έργο και θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για το υπόλοιπο 49%. Ο λόγος των ματαιώσεων ήταν οι αντιδράσεις από τη ΔΕΗ και κάποια τυπικά και ουσιαστικά προβλήματα στη διαδικασία προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.
Στην επίσκεψή του στην Κοζάνη, ο κ. Παπανδρέου θα συνοδεύεται από την υπουργό Περιβάλλοντος, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και τον πρόεδρο της ΔΕΗ, κ. Αρθ. Ζερβό. Η εκδήλωση αφορά στην παρουσίαση του σχεδιασμού για τον φωτοβολταϊκό σταθμό στον νομό Κοζάνης για τον οποίο αναζητείται στρατηγικός εταίρος της ΔΕΗ. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί στους βασικούς άξονες της σχετικής απόφασης, ενώ θα έχει επαφές με εκπροσώπους τοπικών φορέων για τα αναπτυξιακά πλάνα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι στις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει προκήρυξη για διεθνή διαγωνισμό, ώστε να καταγραφεί το ενδιαφέρον εταιρειών να συμμετάσχουν στο 200 MW φωτοβολταϊκό πάρκο, στο οποίο ενδεχομένως να αποφασιστεί η κατασκευή φωτοβολταϊκών πάνελ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;