ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΙΔΙΟΣ, ΤΟΣΟΣ ΗΤΑΝΕ


                                         
Περί τα μέσα του περασμένου  Σεπτεμβρίου  είχε διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι   πέντε συνδυασμοί θα διεκδικούσαν τον διευρυμένο «καλλικρατικό»  Δήμο Μεγαλόπολης. Λίγο αργότερα όμως άρχισαν να ακούγονται κάποιοι ψίθυροι,  αχνά στην αρχή, περισσότερο έντονα στην συνέχεια, ότι ο συνδυασμός υπό τον Κώστα Μιχόπουλο δεν θα έφθανε αυτόνομος  στις εκλογές αλλά θα συγχωνευότανε με την παράταξη Τσιριγώτη.
Αρχικά δεν το πιστέψαμε . Ήταν τότε, που χωρίς δική μας ευθύνη, είχαμε μια αντιπαράθεση με τον κ. Μιχόπουλο  σχετικά με τα ποσά των χρημάτων που διατέθηκαν σε έργα κατά την 8ετή δημαρχία του. Του είχαμε ζητήσει να αποκαλύψει το ποσό των χρημάτων που εκταμιεύτηκαν, καθώς και την πηγή της προέλευσης των.
 Δεν το έκανε. Απεναντίας με ανακοινώσεις και με δελτία τύπου κατηγορούσε την εφημερίδα και το blog μας  ότι είμαστε φερέφωνα και ιδεολογικοί εκφραστές του  νυν δημάρχου κλπ.
Φθάσαμε αισίως στην 13η/10/2010 όταν ο κ Μιχόπουλος ζήτησε να «συνεργαστεί» με το κ. Μπούρα θέτοντας μια σειρά από όρους οι οποίοι ήταν  ο ένας χειρότερος από τον άλλο.
 Προηγουμένως, μετά ή ταυτόχρονα, είχε απευθυνθεί, όπως ο ίδιος δήλωσε,  στον κ. Φουσέκη και στο κ. Παγανό  προτείνοντας και σε αυτούς συνεργασία.

 Ας δούμε πρώτα την περίπτωση του κ Παγανού ο οποίος ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε την πληροφορία.
   Είναι σε όλους γνωστό ότι ο κ. Παγανός, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η διαφωνεί κανείς μαζί του, διακρίνεται για την συνέπεια έργων και λόγων και τηρεί απαρέγκλιτα την γραμμή του κόμματος που τον στηρίζει. Έτσι λοιπόν, ακόμη και αν του έγινε  πρόταση συνεργασίας, την απέρριψε εξ αρχής και δεν ασχολήθηκε περαιτέρω με το θέμα αυτό.
  Ερχόμαστε τώρα στην πρόταση που έκανε στον κ. Φουσέκη.
  Εδώ ο κ Μιχόπουλος ξεπέρασε τον εαυτό του και έδωσε το δικαίωμα στον κ Φουσέκη να τον «βγάλει  στην σέντρα» όπως λέγαμε στο στρατό.
 Τι του ζήτησε  ο αθεόφοβος;
Να εγκαταλείψει την αρχηγία του συνδυασμού και να την παραχωρήσει σε άτομο του δικού του (Μιχοπουλικού) περιβάλλοντος, να αποποιηθεί την κομματική στήριξη, να υπάρξει ισάριθμη συμμετοχή των δύο συνδυασμών στην κατάρτιση του κοινού ψηφοδελτίου και βέβαια να αλλάξει το σήμα και ο τίτλος του συνδυασμού. Οι προτάσεις αυτές υποβλήθηκαν   γραμμένες χειρόγραφα σε ένα μπακαλόχαρτο δείγμα και αυτό της σοβαρότητας της κίνησης. Ο κ Φουσέκης όπως ήταν φυσικό απέρριψε την πρόταση  και ανάρτησε σε blog της πόλης μας, το ντοκουμέντο αυτό εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον κ Μιχόπουλο.
Από τον κ Μπούρα βέβαια δεν τόλμησε να ζητήσει, να εγκαταλείψει την ηγεσία του συνδυασμού. Ζήτησε   κάτι άλλο εξ ίσου ή και περισσότερο εξωφρενικό:
Να απομακρύνει από τον συνδυασμό στελέχη που δεν ήταν αρεστά στον κ Μιχόπουλο χαρακτηρίζοντάς τα «βαρίδια που οδήγησαν τον τόπο στον πάτο». Εκτός αυτού βέβαια επανέλαβε και όλες τις άλλες παράλογες αξιώσεις που είχε προβάλει και στον κ Φουσέκη.
Όταν ο Δήμαρχος απέρριψε  την πρόταση ο κ. Μιχόπουλος έσπευσε ασμένως να προσφέρει «γη και ύδωρ» στον παλιό του αρχηγό παραδιδόμενος άνευ όρων. Ούτε μνημόνιο τον ενοχλούσε ούτε η κομματική στήριξη, ούτε βαρίδια υπήρχαν. ούτε  ο τίτλος και το σήμα του  συνδυασμού ζήτησε να αλλάξει.
Βολεύτηκε με το ξεροκόμματο των έξη συνολικά  δικών του υποψηφίων συμβούλων στο ψηφοδέλτιο  και όλα εντάξει. «Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος»!
  Είναι λοιπόν, ηλίου φαεινότερο ότι κ. Μιχόπουλος δεν είχε καμία  πρόθεση να συνεργαστεί ούτε με τον κ. Παγανό, ούτε με τον κ Φουσέκη και πολύ περισσότερο βέβαια ούτε με τον κ. Μπούρα. Έστησε αυτό το παιγνίδι των δήθεν προτάσεων συνεργασίας προβάλλοντας απαράδεκτους όρους που οδηγούσαν ευθύς εξ αρχής στην απόρριψη της πρότασης. Αναζήτησε έτσι έναν τρόπο να απενεχοποιηθεί στα μάτια των λιγοστών οπαδών του επειδή κατά το παρελθόν τόσο ο ίδιος όσο και άτομα του στενού του περιβάλλοντος διερρήγνυαν τα ιμάτια τους όταν γινότανε λόγος για πιθανή συνεργασία  με τον κ Τσιριγώτη. Είναι γνωστή σε πολλούς Μεγαλοπολίτες η χαρακτηριστική η ατάκα πολύ κοντινού προς τον κ. Μιχόπουλο προσώπου, που απειλούσε ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα προέβαινε σε αυτοευνουχισμό.
 Αυτή η ιστορία με τις υποτιθέμενες προτάσεις συνεργασίας δεν προσβάλει μόνο τον κ. Μιχόπουλο. Προσβάλει καίρια ολόκληρη την παράταξη Τσιριγώτη, την οποία εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίζει σαν την έσχατη λύση.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι προηγήθηκαν προτάσεις στις άλλες παρατάξεις γεγονός που σημαίνει ότι αν εύρισκε ανταπόκριση και πρόσφορο έδαφος συνεργασίας θα προχωρούσε σε συμφωνία αγνοώντας τον κ. Τσιριγώτη και την παράταξη του. Την παράταξη του κ Τσιριγώτη την εμφανίζει σαν λύση ανάγκης ή απελπισίας.
 Οποιαδήποτε εκδοχή  υιοθετήσουμε καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα.
Οι χειρισμοί του κ. Μιχόπουλου υπήρξαν τραγικοί.
Εντύπωση προκαλούν και οι λόγοι, που όπως υποστηρίζει ο κ. Μιχόπουλος ότι τον οδήγησαν στην αποχώρηση του από την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές στοχοποιώντας ευθύς εξ αρχής την εφημερίδα μας. 
Γράφει λοιπόν στην ανακοίνωση του στις 14/10/2010 ο κ. Μιχόπουλος.
«Δυστυχώς από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε ένας ανηλεής πόλεμος φθοράς λασπολογίας και χλευασμού από συγκεκριμένους κύκλους που προφανώς υπηρετούν συγκεκριμένα πολιτικά και όχι μόνο, συμφέροντα. Αρχικά προσπάθησαν να απαξιώσουν χλευάζοντας το έργο που επιτελέσαμε στο Δήμο Γόρτυνος «ΜΑΝΤΡΕΣ, ΜΑΝΤΡΟΥΛΕΣ – ΒΡΥΣΕΣ ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ».
Προφανώς αναφέρεται σε επιστολή αναγνώστη μας  που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου στην οποία σχολιάζεται το είδος των έργων που έγιναν στο δήμο Γόρτυνος  και στα ποσά που διατέθηκαν Για το ίδιο θέμα όπως προαναφέραμε είχαμε θέσει συγκεκριμένες ερωτήσεις και απάντηση δεν πήραμε.
Στην συνέχεια υποστηρίζει ότι ο «πόλεμος» που του έγινε δεν επηρέασε τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες αλλά τους ψηφοφόρους  και αυτούς που είχαν πρόθεση να συνεργαστούν μαζί τους ως υποψήφιοι αλλά υπαναχώρησαν κάτω από το βάρος πιέσεων και απειλών.
Προκαλούμε τον κ. Μιχόπουλο να αναφέρει ποιος και πότε  πίεσε η απείλησε κάποιον επίδοξο συνεργάτη ή ψηφοφόρο του γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε καμία περίπτωση. Απειλές και πιέσεις υπήρξαν και υπάρχουν αλλά όχι από  εμάς. Εκπορεύονται από  κομματικά στελέχη και από τις παρατάξεις που πήραν τα χρίσματα και κυρίως δε, από την παράταξη στην οποία αναζήτησε και βρήκε καταφύγιο ο ναυαγός κ. Μιχόπουλος. Απευθύνονται δε κυρίως σε  υποψήφιους και σε φίλους  της ανεξάρτητης παράταξης του Δημάρχου κ. Μπούρα. Είναι απειλές που σχετίζονται με την κομματική πειθαρχία αλλά και με επαγγελματικές ή άλλες εξαρτήσεις.
Ως εφημερίδα δηλώνουμε ότι αν διαπιστώσουμε στο εξής οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό από οπουδήποτε και αν προέρχεται θα το φέρουμε στο φως της δημοσιότητας.
Δεν ήταν ωστόσο ο πόλεμος και οι απειλές   οι αιτίες που ανάγκασαν τον κ. Μιχόπουλο να εγκαταλείψει  την εκλογική μάχη. Ήταν η  διάχυτη αμφιβολία και  των συμπολιτών μας προς το πρόσωπο του. Ήταν η απουσία οπαδών. Ήταν η  αδυναμία του να συγκροτήσει αξιόμαχο ψηφοδέλτιο. Είναι προφανές ότι υπερεκτίμησε τις δυνατότητες  του επηρεαζόμενος από μια  μικρή παρέα φίλων και συμβούλων του. Αυτοί τον εξέθεσαν!
Δεν θεωρούμε κακό και επιζήμιο άνθρωπο τον κ. Μιχόπουλο.Η τελευταία περιπέτεια του μάλιστα ίσως τον κατέστησε σε εμάς  συμπαθή. Θεωρούσαμε ωστόσο και θεωρούμε ότι δεν είχε το απαιτούμενο ειδικό βάρος για το αξίωμα του Δημάρχου και αυτό προσπαθήσαμε να αναδείξουμε. Η περίπτωση του μας έφερε στη σκέψη τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη.
ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΣΟΣ ΗΤΑΝΕ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΗΤΑΝΕ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟ ΦΑΓΕ ΚΑΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ.

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ.
Ο χρήστης stoxastis είπε…
αφου το έβαλες σαν τίτλο βάλτο και ολοκληρο. να το ξαναθυμηθουμε.


Δεν έφταιγεν ο ιδιος

Στίχοι: Μανώλης Αναγνωστάκης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Δεν έφταιγεν ο ίδιος,
τόσος ήτανε
η εποχή, τα βάρη, οι συνθήκες
κι άλλοι την πάθανε που τότε είπαν το ναι
και δεν ακούσανε των παλιών τις υποθήκες.

Τάχα η θέλησή σου λίγη
τάχα ο πόνος σου μεγάλος
η ζημιά ήτανε στο ζύγι
πάντα φταίει κάποιος άλλος.

Καλά καλά ποιο είναι το κέρδος, ποια η ζημιά
ποιος να το πει δεν ξέρει
το βέβαιο ήτανε πως κάτι δεν πήγε καλά
δεν έφτασε όπου ονειρεύτηκε το χέρι.

Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε
κι οι άνθρωποι γεμάτοι είναι τώρα απαιτήσεις
αφού σήμερα δε θά 'λεγε το ίδιο το ναι
τώρα περίσσεψαν η σύνεση και η κρίση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητή "Παρρησία", μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η αφαίρεση του άρθρου που δημοσίευσες την Τρίτη, μετά τη συνέντευξη του "Πρωθυπουργεύοντα", όπου αναφερόσουν χιουμοριστικά (και επιτυχημένα) στο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στη χώρα μας αν δεν ψηφίσουμε Τσιριγώτη... Παρακολουθώ δεκάδες μπλογκς και δε θυμάμαι άλλη περίπτωση ο συντάκτης να κατεβάσει κάποια δημοσίευσή του. Κάποιος καχύποπτος θα έλεγε πως κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ σου τράβηξαν το αυτάκι και έσπευσες να επανορθώσεις... Ή υπάρχει άλλη εξήγηση;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απάντηση στο υπ` αριθ 3 σχόλιο
Πιστεύω μια νεα επίσκεψη στο blog να έλυσε την απορία σου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;