ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ

Ο κ. Δήμαρχος Γόρτυνος, και υποψήφιος Δήμαρχος για το νέο Δήμο Μεγαλόπολης, εξέδωσε ένα Δελτίο Τύπου, με θέμα "Απάντηση στην Παρρησία".
Το κείμενο του Δελτίου Τύπου έχει ως εξής:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Θέμα: «Απάντηση σε εφημερίδα ΠΑΡΡΗΣΙΑ»

Διαβάζοντας την ανοικτή επιστολή συνεργάτη σας (που φιλοξενείται συχνά – πυκνά στην εφημερίδα σας) προς τους δημότες της Μεγαλόπολης, κατάλαβα ότι έχει αναλάβει (προφανώς και σεις) άτυπο ρόλο ιδεολογικού εκφραστή του νυν δημάρχου. Φυσικά αυτό στη δημοκρατία είναι απολύτως θεμιτό. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ξέραμε αν ο κ. Μπούρας συμφωνεί με το ιδεολόγημα του ένθερμου υποστηρικτή του.

Προσωπικά δεν θα μπω καν στον κόπο να το σχολιάσω. Σε ότι όμως αφορά εμένα, έχω να πω ότι: Ο «πακτωλός» των χρημάτων που υπαινίσσεται ο εν λόγω κύριος ότι ξοδεύω τόσο στην προεκλογική μου καμπάνια (φυλλάδια, φωτογραφίες, δημοσιεύσεις κλπ), όσο και στην προσωπική μου ζωή (γραβάτες, κοστούμια κλπ) ήταν και είναι προϊόν εργασίας χρόνων, εμού προσωπικά και της οικογενείας μου.

Τονίζω επίσης ότι η επικοινωνιακή μου εικόνα η οποία είναι χρόνια γνωστή στη Μεγαλόπολη λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας αλλά και της πολιτικής μου δραστηριότητας, όπως όλοι γνωρίζετε, ήταν πάντα άριστη και χωρίς την ανάγκη επικοινωνιακών τρυκ. Στην παρούσα φάση η επικοινωνιακή στήριξη μου προέρχεται από φίλους και υποψηφίους με το ψηφοδέλτιο μας.

Η παραίνεση του (συνεργάτη σας) για χρηματοδότηση κοινωφελών έργων, για μένα δεν είναι προεκλογική ατάκα αλλά τρόπος πολιτικής σκέψης. Χωρίς να το θέλω σας υπενθυμίζω ότι μεγάλο μέρος της δημαρχιακής μου αποζημίωσης έχει καλύψει τέτοια έξοδα. Ας στρέψει λοιπόν, προς αλλού τις παραινέσεις του.

Την ενάσκηση πολιτικής με όρους επαιτείας την ζήσαμε και την απορρίψαμε. Αυτό που εγγυάται την πρόοδο της κοινωνίας, αλλά πάνω απ’ όλα αποτελεί την μοναδική δημοκρατική απάντηση στην φασίζουσα ναρκισσιστική αντίληψη περί πολιτικής, που πολλοί υπηρετούν, είναι ο υγιής δημοκρατικός διάλογος και η ισότιμη συμμετοχή των απλών πολιτών σε αυτόν, που είναι το ζητούμενο.

Για τη δημοσίευση του έργου μας στην εφημερίδα σας, θα σας θυμίσουμε πως δεν τη ζητήσαμε εμείς αλλά εσείς, νομίζοντας ότι παρουσιάζουμε ψευδή στοιχεία. Εμείς απλώς τονίσαμε πως «...με ενδιαφέρον θα περιμένουμε, με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ανυπομονησία που δείξατε προς εμάς να αναζητήσετε και να δημοσιεύσετε τα αντίστοιχα έργα των δύο Δημοτικών Αρχών του διευρυμένου δήμου Μεγαλόπολης...». Δεν το κάνατε και δυστυχώς δικαιωθήκαμε ότι μεροληπτείτε σε βάρος μας.

Κοιν\ση Μ.Μ.Ε

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μεγαλόπολης

Κώστας Μιχόπουλος




Επ' αυτής της επιστολής, η Παρρησία έχει να κάνει τις εξής παρατηρήσεις:

1.  Η επιστολή απευθύνεται στην "Π", πλην όμως, δε στάλθηκε στη εφημερίδα ούτε ταχυδρομικώς ούτε ηλεκτρονικώς, παρά μόνον δημοσιεύθηκε σε άλλα Μ.Μ.Ε. 
Δεν είναι κατανοητή αυτή η κίνηση του κ. Δημάρχου και δε συνάδει με τη δεοντολογία που απαιτούν οι αρχές της δημοσιότητας.


2. Η επιστολή αναφέρεται κατ' αρχήν στο κείμενο του κ. Παρασκευά Καραθανάση, που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο της "Π" και αφορούσε τον κ. Δήμαρχο Γόρτυνος.
Ο κ. Π. Καραθανάσης δεν είναι συνεργάτης της εφημερίδας. Είναι ένας συμπολίτης που επιθυμεί να εκφράζεται και μέσω της "Π", φέροντας απόλυτα την ευθύνη των όσων γράφει. 
Όπως γράφουμε σε συγκεκριμένο σημείο κάθε φύλλου μας, τα κείμενα όσων ενυπόγραφα εκφράζονται μέσω της "Π", δε αντιπροσωπεύουν την εφημερίδα, αλλά αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τους συντάκτες τους.


3. Η μομφή του κ. Δημάρχου Γόρτυνος ότι η "Π" είναι "ιδεολογικός εκφραστής" του κ. Δημάρχου Μεγαλόπολης είναι απαράδεκτη! Προσβάλλει και την "Π" και τον κ. Δήμαρχο Μεγαλόπολης.
Τέτοιες "μικρές" ενέργειες σε βάρος της "Π" έχουν γίνει και στο παρελθόν από άλλους αιρετούς εκπροσώπους αυτού του τόπου. Οι τελευταίοι είχαν την απάντηση που τους άρμοζε. Σεβόμενοι την ιδιότητα του κ. Δημάρχου Γόρτυνος (και μόνον αυτή) δε δίνουμε συνέχεια σε αυτή την ανοίκεια ενέργεια. Επιφυλασσόμαστε ωστόσο για οποιαδήποτε ανάλογη ενέργειά του στο μέλλον.

4. Ο κ. Δήμαρχος Γόρτυνος αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο της επιστολής του στο αίτημά μας να μας αποστείλει τα έργα του Δήμου Γόρτυνος, ύψους 42.000.000 €. Πράγματι, η "Π" ζήτησε αυτά τα έργα, δεσμεύτηκε να τα δημοσιεύσει, το έπραξε, αλλά έθεσε και συγκεκριμένα ερωτήματα. 
Ζητήσαμε, με συγκεντρωτική κατάσταση, να μας απαντήσει ο κ. Δήμαρχος Γόρτυνος ποιές ήταν οι πηγές χρηματοδότησης υλοποίησης των έργων του. Απάντηση ακόμα δεν έχει λάβει η "Π"! 
Έως ότου δε δοθεί πειστική απάντηση, που θα αναφέρει επακριβώς συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις, που να δικαιολογούν το ύψος των υλοποιηθέντων από το Δήμο Γόρτυνος, έργων της τάξης των 42.000.000 €, ο ισχυρισμός του κ. Δημάρχου Γόρτυνος ότι όντως έχει εκτελέσει αυτό το "τιτάνιο" έργο, παραμένει έωλος και προκαλεί ερωτήματα στους συμπολίτες ολόκληρου του Λεκανοπεδίου, από τους οποίους ο κ. Δήμαρχος Γόρτυνος ζητά την ψήφο τους.


5. Ό,τι αναφέρει ο κ. Δήμαρχος Γόρτυνος στην προτελευταία παράγραφο της επιστολής του είναι ενδιαφέρον και κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ευρύτερης συζήτησης, που δεν είναι της παρούσας στιγμής να ανοίξει.

6. Ο κ. Δήμαρχος Γόρτυνος κατηγορεί την "Π" ότι μεροληπτεί σε βάρος του, στηρίζοντας την κατηγορία του στο γεγονός ότι δεν έχει η "Π" δημοσιεύσει τα έργα των λοιπών Δημάρχων του Λεκανοπεδίου. Η κατηγορία είναι αβάσιμη, δεδομένου ότι έχουμε σημειώσει, ούκ ολίγες φορές, ότι η εφημερίδα είναι διαθέσιμη για όποιον άλλο Δήμαρχο επιθυμεί να κάνει αναφορά στα έργα του.
Η "Π" ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο Γόρτυνος να εξηγήσει το ύψος των 42.000.000 € των έργων του, που αναφέρεται  σε φυλλάδιο που είχε διανήμει. Από εκεί ξεκίνησε η υπόθεση. 
Παρεξήγησε ο κ. Δήμαρχος Γόρτυνος την "Π", πιστεύοντας ότι ζήτησε αποκλειστικά από τον ίδιο στοιχεία για τα έργα του, προκειμένου να τον φέρει σε δύσκολη θέση.
Η υπόθεση ξεκίνησε από την ατυχή, κατά τη γνώμη μας, αναφορά σε αυτό το τεράστιο ποσό (14,3 δισεκατομμύρια δραχμές!). Δεν μπορεί κατά τη γνώμη μας να έχει διαχειρισθεί ένας τόσο μικρός Δήμος τόσα πολλά χρήματα. 
Λέμε "κατά τη γνώμη μας", γιατί διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, που ο κ. Δήμαρχος Γόρτυνος μπορεί να μας διώξει, εφόσον απαντήσει πειστικά στο "πόθεν έσχες" των πιστώσεων των έργων που διατείνεται ότι έχουν εκτελεσθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια...



Υ.Γ.: Θα επισημαίναμε στον κ. Δήμαρχο Γόρτυνος, ότι το "mea culpa", είναι μια φράση που έχει βγάλει από δύσκολες κατάστασεις πολιτικούς "ογκόλιθους", που βρήκαν το θάρρος να αποδεχθούν λάθη μείζονος σημασίας... 
Προτίμησαν το "mea culpa" σώζοντας την αξιοπρέπειά τους και απέφυγαν να δικαιολογήσουν ένα λάθος τους με πολλαπλά ψέμματα, που μοιραία θα τους οδηγούσαν στον κατήφορο της γελοιοποίησης...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν μας τα λέει καλά ο Κ Μιχόπουλος διότι:
- Δεν χαρκτηρίζεται "συχνά πυκνά" κατι που γίνεται δύο φορές στα τέσερα χρόνια.
_ ¨οποιος λέει ελεύθερα την γνώμη του για ένα δημοσιο πρόσωπο δεν σημαίνει ότι γίνεται ο "ιδεολογικός του εκφραστής"
-Δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να διαθέτει τις οικονομίες του σε μια πολυεξοδη προεκλογική καμπάνια από την θετική έκβαση της οποίας δεν προσδοκά οικονομικά οφέλη αφού μεγάλο μέρος της δημαρχιακής του αποζημίωσης διαθέτει σε κοινωφελή έργα .
-Δεν μας εξηγεί ποιός και σε ποιό θέμα ασκησε πολιτική με όρους επαιτίας. Εμένα, το μόνο που που μου ερχεται στο νου είναι οι εικόνες από την επίσκεψη στο τόπο μας και την βράβευση της σιδηράς κυριας του οικονομικοπολιτικού καταστημένου όπου κάποιοι τοπικοίάρχοντες έτρεχαν πίσω της σαν ζαγάρια επιζητώντας απεγνωσμένα λιγα ψηγματα προβολής και δημοσιότητας.
Ο υγιής δημοκρατικός διάλογος και η ισοτιμη συμμετοχή των απλών πολιτών δεν υπηρετείται από την προκλητικά δαπανηρή προεκλογική καμπάνια η οποία σαφώς αποκαλύπτει
ναρκισιστική αντίληψη περί πολιτικής.
Οι ξύλινοι πολιτικοί βερμπαλισμοί δεν μπορουν να κάλυψουν την απόλυτη έλειψη επιχειρημάτων, απλά επιβεβαιώνουν το γνωμικό:
το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ma kala toso diskolo einai na apodehti kapoios tin alithia gia ayto pame apo to kako sto xirotero to oti h efhmerida einai proskimeni pros ton k mpoyra tha htan atopo na mhn to dehtoume opos episis kai oti o k dimarhos polla apo ta erga den einai apokleistika dika tou as koitaxoume pos mporoume na kanoume tin poli mas kaliteri i ethnosotires ehoun teleiosi edo kai hronia ig oso gia ton k. karathanasi mas ehei bgi apotoma iperaspistis tis piotitas tis zois mas tha itan poli kolo gia nas na einai alithino

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ