ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο κ. Δήμαρχος Γόρτυνος, και υποψήφιος για το νέο καλλικρατικό Δήμο Μεγαλόπολης, απέστειλε αναλυτική κατάσταση με τα έργα, που όπως αναφέρει η επιστολή που τη συνοδεύει, έχει εκτελέσει ο Δήμος Γόρτυνος, κατά την οκταετία που μας πέρασε.

Η κατάσταση με τα έργα, δημοσιεύεται αυτούσια, όπως δεσμεύτηκε η Παρρησία, στο τρέχον φύλλο της. Η κατάσταση αναφέρεται σε συγκεκριμένα έργα, βάσει μελετών, ύψους 23.528.650 €, κατά τοπικό διαμέρισμα και οικισμό. Επίσης, γίνεται αναφορά σε πιστώσεις ύψους 18.298.000 €, από διάφορες πηγές, μεταξύ αυτών από το Ταμείο "Μολυβιάτη" (10.000.000€).

Η Παρρησία έχει θέσει, κατόπιν αυτών των στοιχείων, τα εξής ερωτήματα:

-  Ποιό είναι το διαμορφωμένο ύψος των έργων που αφορούν τα 23.528.650€, δεδομένου ότι αυτά εκτιμώνται βάσει μελετών και όχι βάσει των χρημάτων που τελικά διατέθηκαν για κάθε έργο.

- Από ποιές πηγές χρηματοδότησης προέρχονται οι πιστώσεις, που αφορούν τα συγκεκριμένα έργα που αναφέρονται.

- Σε ποιά έργα έχουν διατεθεί, και σε ποιά ποσά, οι πιστώσεις των 18.298.000€. Ενδεικτικά, εκφράζουμε την απορία μας, σχετικά με την αναγραφόμενη πίστωση, που ο Δήμος Γόρτυνος έχει εξασφαλίσει από το Ταμείο Μολυβιάτη. Κι αυτό γιατί, επίσημα, από την ιστοσελίδα του Ταμείου (www.etaea.gr) ο Δήμος Γόρτυνος έχει λάβει πιστώσεις, κατόπιν επιθυμίας των δωρητών, ύψους 4.016.000€και όχι 10.000.000€ 
Έχει γίνει κάποιο λάθος στις αναφορές του Ταμείου;

Επί της ουσίας, επί των αναφερόμενων έργων, η Παρρησία δε μπορεί να μπεί. Εξ' άλλου, αυτά τα γνωρίζουν καλύτερα οι δημότες του Δήμου Γόρτυνος... 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;