ΠΑΝ. ΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Απάντηση επί κατηγοριών του επικεφαλής της δημοτικής μειοψηφίας του Δήμου Μεγαλόπολης.


Σε απάντηση των κατηγοριών που θέτει στο πρόσωπό μου ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, που δημοσιεύθηκαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε., θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

1.  Με δόλιο τρόπο επιχειρήθηκε, από την πλευρά του επικεφαλής της δημοτικής μειοψηφίας, να αντιστραφούν τα πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης σχετικά με δημοτικά έργα του 2006, η οποία βρίσκεται υπό διερεύνηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών και από την Εισαγγελία Τρίπολης, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών.
Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση, κατόπιν Πορίσματος που εξήγαγε Επιτροπή Μηχανικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία ορίστηκε από το Γ.Γ. Περιφέρειας Πελ/σου, για να διαπιστώσει, με επιτόπια έρευνα, εάν και κατά πόσο είχαν εκτελεσθεί συγκεκριμένα τεχνικά έργα το έτος 2006.
Η Επιτροπή των Μηχανικών της Περιφέρειας, προέβη σε επιτόπιο έλεγχο, αφού προηγουμένως είχε ενημερώσει εγγράφως τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να παρευρίσκονται στον έλεγχο (μεταξύ αυτών και τον επικεφαλής της δημοτικής μειοψηφίας), όπως αυτό αποδεικνύεται και από τα πρωτόκολλα παραλαβής των σχετικών κλήσεων που τους επιδόθηκαν.
Ως εκ τούτου, ο έλεγχος των επίμαχων έργων δεν έγιναν ερήμην του επικεφαλής της δημοτικής μειοψηφίας, όπως ισχυρίζεται, ανεξάρτητα εάν ο ίδιος δε θέλησε να παρευρίσκεται σε αυτόν.
Τεχνηέντως λοιπόν δε αναφέρεται στην Επιτροπή των Μηχανικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά αναφέρεται σε τριμελή  Επιτροπή Δημοτικών Συμβούλων, που είχε ορισθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να προβεί σε ενδεικτικό έλεγχο τεχνικών έργων του 2006, με τη συνδρομή μηχανικών του Δήμου.
Σε αυτή την Επιτροπή ορίσθηκε να μετέχει και σύμβουλος της μειοψηφίας ο οποίος, αν και κλήθηκε να συμμετάσχει, δε μετείχε σε έλεγχο που έγινε. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν όριζε την συμμετοχή του επικεφαλής της δημοτικής μειοψηφίας στην Επιτροπή γιατί δεν προτάθηκε προς τούτο από τον ίδιο να μετάσχει.
Τα συμπεράσματα της Επιτροπής των δημοτικών συμβούλων ανακοινώθηκαν σε συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου και η υπόθεση μεταβιβάστηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Από τις ενέργειες της τριμελούς Επιτροπής ουδεμία εξέλιξη προέκυψε  και από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι Διοικητικές και Εισαγγελικές Αρχές ασχολήθηκαν με την επίμαχη υπόθεση κατόπιν των συμπερασμάτων της. Αντίθετα, οι προαναφερόμενες Αρχές κλήθηκαν να διερευνήσουν την υπόθεση κατόπιν του Πορίσματος της Επιτροπής της Περιφέρειας Πελ/σου.
Ο επικεφαλής της δημοτικής μειοψηφίας έχει κάθε δικαίωμα να αμφισβητεί το Πόρισμα των Μηχανικών της Περιφέρειας. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι έχει και δίκιο.

2. Η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε την εξόφληση ορισμένων από τα επίμαχα έργα πριν από την έκδοση του Πορίσματος των Μηχανικών της Περιφέρειας. Αυτό έγινε γιατί έως τότε δεν υπήρχε καμία επίσημη εκτίμηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έθετε εν αμφιβόλω τις βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης των έργων, που είχε εκδόσει η τέως δημοτική αρχή.
Η προσπάθεια να προσαφθεί «συνενοχή» στο πρόσωπό μου είναι απαράδεκτη και δημιουργεί ερωτήματα γι’ αυτή καθ’ αυτή την προσωπική  εκτίμηση του επικεφαλής της δημοτικής μειοψηφίας για τα πεπραγμένα του.
  
3. Επίσης τεχνηέντως γίνεται επιλεκτική αναφορά στην Έκθεση του Ορκωτού Λογιστή που αφορούσε στο οικονομικό έτος 2006.
Κι αυτό γιατί σε αυτή την Έκθεση γίνεται λόγος για σοβαρότατα λάθη της τέως δημοτικής αρχής που έπρεπε να διορθωθούν και αφορούσαν στην εκτίμηση της δημοτικής περιουσίας, καθώς και σε μέρος των επίμαχων δημοτικών έργων του 2006.
Αποφεύγεται σκανδαλωδώς να γίνει αναφορά σε τέτοιες λεπτομέρειες!

4. Ο επικεφαλής της δημοτικής μειοψηφίας απασχολεί τη Δικαιοσύνη και για μια ακόμα υπόθεση, πιο σοβαρή από αυτή των παραπάνω δημοτικών έργων. Πρόκειται για τη διαχείριση του έργου της Τηλεθέρμανσης. Ποιεί τη νήσσαν για αυτή την υπόθεση!
Η υπόθεση αυτή έχει απασχολήσει το Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ανέλαβε το Μάρτιο του 2007 να διερευνήσει τις διαδικασίες εκτέλεσης του έργου της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης.
Το Σώμα εξήγαγε Πόρισμα δεκάδων σελίδων έπειτα από ένα (1) χρόνο και δέκα (10) μήνες, ήτοι τον Ιανουάριο του 2009 και παρέπεμψε την υπόθεση στο Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου για αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών και στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για αναζήτηση ποινικών ευθυνών.
Η Περιφέρεια Πελ/σου δεν προέβη στη αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών, δηλώνοντας αναρμοδιότητα, και την έθεσε στο αρχείο.  Οι εισαγγελικές Αρχές, έπειτα από ένα (1) χρόνο και οκτώ (8) μήνες, δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τον έλεγχό τους.

5. Όσο εκκρεμούν αυτές οι υποθέσεις και απασχολούν τις Διοικητικές και κυρίως τις Εισαγγελικές Αρχές, ο επικεφαλής της δημοτικής μειοψηφίας, το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να μη μιλά για διαφάνεια και για χρηστή διοίκηση.
Η   όψιμη ευαισθησία του για διαφάνεια και η απόπειρά του να δημοσιεύσει τα περιουσιακά του στοιχεία, ως απόδειξη χρηστής διοίκησης από μέρους του, προκαλεί όχι μόνον θυμηδία αλλά και απογοήτευση.

6. Οι κατηγορίες σε βάρος μου περί ποινικοποίησης της πολιτικής, τι άλλο άραγε να θυμίζουν πέρα από πανομοιότυπες αφοριστικές δηλώσεις υπηρετών, κατά τα άλλα, του λαού, οι οποίοι έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού τη χώρα;

Η προκλητική στάση του επικεφαλής της δημοτικής μειοψηφίας έχει κουράσει τους πολίτες. Έχουν βαρεθεί να ανέχονται τέτοιες νοσηρές συμπεριφορές. Θέλουν να βλέπουν την πραγματική εικόνα.

Αυτή τη θέληση πρέπει να τη σεβαστεί και η Πολιτεία, δρομολογώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διαλεύκανση αυτών των σοβαρότατων υποθέσεων.

Οι πολίτες του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης θα κληθούν να αποφασίσουν στις 7 Νοεμβρίου του 2010 για την απρόσκοπτη διεκδίκηση της ευημερίας τους και την οριστική απαλλαγή από τις αγκυλώσεις ενός οπισθοδρομικού παρελθόντος.
Έχω την πίστη ότι θα αποφασίσουν σωστά. 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΜΠΟΥΡΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;