ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Το 2010 είναι χρονιά σταθμός, ορόσημο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ήδη το Μάιο ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και έγινε νόμος του Κράτους η Διοικητική Μεταρρύθμιση,  η οποία αποτελεί μια ριζοσπαστική δομική αλλαγή που βάζει νέα θεμέλια στην λειτουργία και δομή της Πολιτείας.  Με το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ οι περιφερειακές και τοπικές Αρχές ανάγονται σε καθοριστικούς φορείς για την ενίσχυση της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής.

Σήμερα η Πατρίδα μας περνά την πιο μεγάλη κρίση και την πιο δύσκολή οικονομική και κοινωνική συγκυρία της μεταπολίτευσης. Οι Έλληνες σήμερα είναι απογοητευμένοι. Δεν περνάμε μόνο κρίση οικονομική αλλά και ηθική. Κρίση αρχών και αξιών.  Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η Διοικητική μεταρρύθμιση αλλάζει τα δεδομένα στην οργάνωση του Κράτους, παρά τις αδυναμίες που υφίστανται και τις οποίες έχω επισημάνει πολλές φορές και με έντονο τρόπο.  Η δημιουργία των Καλλικρατικών  Δήμων δίνει την πολιτική δύναμη και στις περιφερειακές παραγωγικές δυνάμεις να δώσουν τον αγώνα της προόδου και να διεκδικήσουν με νέους όρους την αποκέντρωση και την ανάπτυξη.

Μέχρι σήμερα, αποτελεί για μένα μέγιστη τιμή αλλά και ύψιστη ευθύνη η δωδεκάχρονη παρουσία μου  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου τα τελευταία οκτώ χρόνια  την υπηρετώ από το αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου Φαλαισίας.  Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στις απαιτήσεις και υποχρεώσεις του αξιώματός μου δουλεύοντας με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.  Με όρους διαφάνειας και δικαιοσύνης, παραμερίζοντας αντιθέσεις, δυσκολίες, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τις εν γένει αδυναμίες με ένα και μοναδικό γνώμονα
« το συμφέρον του τόπου μας».

Σήμερα, σ’ αυτή την καίρια ώρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισα να μπω μπροστά σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα, σ’ αυτό το νέο και δύσκολο αγώνα.  Δηλώνω λοιπόν παρόν στο προσκλητήριο ευθύνης για το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.

Τα οξυμένα και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας απαιτούν συγκλίσεις και ενωτικές διεργασίες, που θα ανατρέπουν το σήμερα και θα δίνουν διέξοδο και προοπτική στο νέο Δήμο και τους Δημότες του.  Ήρθε η ώρα να προτάξουμε το συμφέρον της Μεγαλόπολης αλλά και συνολικά του Λεκανοπεδίου με σαφές αναπτυξιακό πρόγραμμα και όραμα, που θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες όλων.

Απευθύνω προσκλητήριο ενότητας και δράσης σε όλους τους Δημότες των συνενούμενων Δήμων,  Γόρτυνος - Μεγαλόπολης - Φαλαισίας,  που θέλουν και μπορούν, να δουλέψουμε για ένα Δήμο που αξίζουμε.

Με αρχές την δίκαιη κατανομή πόρων, την αξιοκρατία, το σεβασμό στον Πολίτη και τις ανάγκες του, σας καλώ σε συστράτευση για το νέο Δήμο Μεγαλόπολης μακριά από κάθε είδους συμφέροντα. Μακριά από υπόγειες διαδρομές, λεπτές ισορροπίες και συσχετισμούς. 

Να αναδείξουμε την πολιτική εντιμότητα και καθαρότητα στο προσκήνιο, ως μέσο δημιουργίας αλλά και επίλυσης των προβλημάτων,  χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς.  Με αξιοποίηση όλων των νέων και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Μας ενώνει η ανάγκη για άρση της απομόνωσης του λεκανοπεδίου με την άμεση δρομολόγηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.  Η ανάπτυξη δεν έχει σύνορα, απαιτεί όμως όραμα, σχέδιο, τρόπο και κυρίως μοντέλο. Γι’ αυτό θα καταθέσω τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου, το μεράκι μου με διάθεση προσφοράς, με ανοιχτούς ορίζοντες ώστε να οδηγήσουμε όλοι μαζί το νέο Δήμο σε ένα πρωτοποριακό μοντέλο ανάπτυξης, σύγχρονο, αποτελεσματικό, ευρωπαϊκό αλλά κυρίως Ανθρώπινο.

Στόχος μου ένας Δήμος ανοιχτός με διαφανείς λειτουργίες, που θα υπηρετεί τους πολίτες και δεν θα εξυπηρετεί προσωπικές διαδρομές και σκοπιμότητες.  Ήρθε η ώρα να χαράξουμε μια νέα πορεία, να αναβαθμίσουμε την Αυτοδιοίκηση, να παλέψουμε και να δώσουμε άμεσες λύσεις στην αβάσταχτη καθημερινότητα του Πολίτη.  Άλλωστε το  «μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το προετοιμάζουν».  


ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;