Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ

Κατόπιν του ερωτήματος που θέσαμε στο κ. Δήμαρχο Γόρτυνος, σχετικά με την αναφορά σε σχετικό φυλλάδιο που εξέδωσε, όπου γινόταν λόγος για έργο οκταετία της τάξης των 40 εκατομμυρίων ευρώ, δόθηκε άμεση απάντηση, μέσα από το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύριοι,

Με χαρά είδαμε να αναφέρεστε στο Blog της εφημερίδας σας, στο έργο μας στο Δήμο Γόρτυνος όπως συνοπτικά το παρουσιάσαμε σε ειδικό φυλλάδιο που εκδώσαμε με την ευκαιρία της υποψηφιότητας του Δημάρχου Γόρτυνος κ. Μιχόπουλου για το νέο «Καλλικρατικό» δήμο Μεγαλόπολης. Δεν είμαστε περισσότερο αναλυτικοί γιατί θεωρήσαμε περιττό να αυτοπροβαλλόμαστε κουράζοντας τους συμπολίτες μας με έργα του παρελθόντος.
Εμείς, επιτρέψτε μας, θα επιμείνουμε στο όραμά μας για το μέλλον του νέου «Καλλικρατικού» δήμου Μεγαλόπολης, το οποίο θα αναλύσουμε και στον τελευταίο δημότη με κάθε λεπτομέρεια, κατά την προεκλογική περίοδο και όχι την παραμονή των εκλογών, όπως συνηθίζουν να κάνουν άλλοι.
Η οικονομική ανάλυση που κάνετε, διαιρώντας το συνολικό ποσό των έργων της 8ετούς δημαρχίας μας (41.900.000 €) με τη μονάδα του χρόνου -έτος, μήνας μέρα- μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το δευτερόλεπτο που είναι 0,16 €/sec και ίσως και στο δέκατο ή το εκατοστό του δευτερολέπτου. Όμως πιστέψτε μας, από μια τέτοια προσέγγιση δεν βγαίνει κανένα απολύτως οικονομικό νόημα.
Πέρα απ’ αυτά, επειδή θεωρούμε ότι μας κρίνετε με μέτρο το δήμο στον οποίο κατοικείτε, κατανοούμε το «δέος», το «θαυμασμό» και την όποια απορία σας. Έτσι λοιπόν, όποιο κι αν είναι το «πλήθος των πολιτών» που ισχυρίζεστε ότι εκφράστηκαν (σε σας και στο Blog σας) με αυτό τον τρόπο, τους ευχαριστούμε πολύ και είμαστε στη διάθεσή τους να τους δώσουμε οποιαδήποτε επιπλέον στοιχεία μας ζητήσουν, χωρίς εισαγωγικά ή αποσιωπητικά και χωρίς καμιά διάθεση ειρωνείας ή απαξίωσης κανενός. 
Σας ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά σας να παρουσιάσετε δωρεάν από το Blog σας το έργο μας στο δήμο Γόρτυνος. Σύντομα θα σας στείλουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα έργα και τη δράση μας, με όλα  τα σχετικά οικονομικά στοιχεία, πράγμα που κανένας άλλος δήμαρχος του λεκανοπεδίου δεν είναι διατιθέμενος να κάνει.
Τέλος, αν θέλετε, μπορούμε να οργανώσουμε περιήγηση στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου μας. Να σας φιλοξενήσουμε και να διαπιστώσετε από κοντά εσείς και οι συνεργάτες σας το έργο μας.

Με εκτίμηση

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ

Απάντηση από το Blog Παρρησία:

Η απάντηση από το Δήμαρχο Γόρτυνος, αν και άμεση, δεν μιλά για την "ταμπακιέρα". Όταν στο φυλλάδιο αναφέρονται ότι στο Δήμο Γόρτυνος έχουν γίνει έργα ύψους 40 εκ. €, τότε κάθε αναγνώστης του φυλλαδίου αντιλαμβάνεται ότι επρόκειτο για αποκλειστικά ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ, ήτοι για έργα που έχουν εκτελεσθεί με ενέργειες και δαπάνες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Γόρτυνος.
Βεβαίως, είναι πρακτικώς αδύνατον μέσα από ένα Δελτίο Τύπου να καταγραφούν όλα αυτά τα έργα, και γι' αυτό το λόγο προτείναμε να διαθέσουμε όσο χώρο χρειασθεί στην Εφημερίδα Παρρησία, προκειμένου να καταγραφεί άπαν το Έργο της Δημοτικής Αρχής.
Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας και αναμένουμε...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;