ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ Ι ΚΑΙ ΙΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ;

Έντονες φήμες κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες για κλείσιμο των ρυπογόνων μονάδων Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Μεγαλόπολης!
Αυτό δείχνει ότι οι μονάδες Ι & ΙΙ θα κλείσουν πριν την ώρα τους, αν και επίσημα θα έπρεπε να κλείσουν με την συμπλήρωση 20.000 ωρών, που θα τις συμπλήρωναν στο τέλος του 2010.
Οι φήμες αναφέρουν επίσης ότι και οι δύο μονάδες θα μπουν στην εφεδρεία και στη διάθεση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ώστε όταν χρειστεί, μέσα στο 2010 και όταν θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση φορτίου, να λειτουργήσουν μέχρι την συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 20.000 ωρών.
Οι φήμες, έως ότου επιεβεβαιωθούν, κατόπιν επίσημων ανακοινώσεων της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ή οποιουδήποτε άλλου σχετικού φορέα, παραμένουν φήμες.
Ωστόσο, εάν επιβεβαιωθούν, τότε θα σημάνουν μια νέα σημαντική εξέλιξη για τον τόπο μας, και ειδικότερα για το περιβάλλον του!
Πάγια απαίτηση όλων όσων ζούμε σε αυτόν τον τόπο, εδώ και πολλά χρόνια, είναι να κλείσουν αυτές οι μονάδες, αφού η Δ.Ε.Η. Α.Ε. δεν προέβη στην προσθήκη τεχνολογιών αντιρύπανσης (π.χ. αποθείωση), όπως έχει κάνει με τις μονάδες ΙΙΙ & ΙV, αλλά δέχτηκε να τεθούν στο παραπάνω καθεστώς.
Σε αυτή την καθολική απαίτηση, καμία φωνή, όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχε αντίθετη άποψη. Πιστεύουμε αυτό να ισχύσει και όταν πράγματι κλείσουν αυτές οι μονάδες, είτε σύντομα, βάσει των παραπάνω φημολογιών, είτε όταν λήξει το όριο των 20.000 ωρών και ευχόμαστε να μη χυθούν "κροκοδείλια δάκρυα" από ώψιμους "μετανοημένους"...  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;