ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Ας κάνουμε κάτι όμως και εμείς για αυτό. Να αντισταθούμε στην τρομοκρατία που έχουν επιβάλει  κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την κατάσταση της οικονομίας. Να μην περάσουν τα μέτρα που σχεδιάζουν από κοινού με Βιομήχανους, Ευρωπαϊκή Ενωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έχουν στόχο: την συρρίκνωση (και ονομαστικά) των μισθών μας, τον περιορισμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Οι διεθνείς οργανισμοί και η κυβέρνηση με την συναίνεση της αντιπολίτευσης κάνουν την χώρα μας «πειραματόζωο» στις νέες συνταγές του νεοφιλελευθερισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι εν μέσω «κρίσης»  και ελλειμμάτων, η Υπουργός Παιδείας μοιράζει λεφτά σε ιδιωτικές ημέτερες επιτροπές  για να φτιάξουν νομοσχέδια για ζητήματα μεταθέσεων – αποσπάσεων  και αξιολόγησης, ερήμην του κρατικού διοικητικού μηχανισμού και του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών. That is the way! (για να μην ξεχνάμε και την προτεινόμενη ως επίσημη γλώσσα από την κ. Υπουργό)  
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
όταν καθημερινά ανακοινώνονται μέτρα και παίρνονται αποφάσεις που μας αφαιρούν δικαιώματα ( όπως πρόσφατα η κατάργηση των δικαιωμάτων λόγω  μητρότητας και η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης) εμείς θα μένουμε απαθείς θεατές και οπαδοί των κομματικών συνδικαλιστικών παρατάξεων;
Εμείς πιστεύουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Εκπαίδευση επειδή έχουμε κοινά συμφέροντα  και αντιμετωπίζουμε την ίδια επιθετική πολιτική, ένα δρόμο έχουμε: με ενότητα να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε, να συσπειρωθούμε για να υπερασπιστούμε τον μισθό μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τις εργασιακές μας σχέσεις. Να πιέσουμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να ακούσουν την αγωνία των εργαζομένων, να συσπειρώσουν τον κλάδο και να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε αγώνες. Να ξεφύγει η ΕΛΜΕ από τον λήθαργο και την κομματική αντιπαράθεση.  
Ξεκίνημα για αυτό μπορεί να αποτελέσει η πρωτοβουλία 80 συναδέλφων που ζήτησαν έκτακτη Γενική Συνέλευση και η οποία θα γίνει οριστικά την Τρίτη 19 του μήνα στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης στις 18:00.

Τρίπολη, 14-1-2010

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;