Εορτή Αγίου Νεκταρίου στην Ι.Μ. Φωκίδος και κουρά μοναχών

S.Nektarios2015.5071Σε κλίμα μοναστηριακής κατάνυξης και λαμπρότητος εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στην ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή στο Τρίκορφο Δωρίδος.
 
Της Ακολουθίας του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Γέροντα της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, καθώς και πλήθους ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. Ανήμερα στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητος συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεοκτίστου, πλαισιούμενοι από πλειάδα ιερέων τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, όσο και άλλων Ι. Μητροπόλεων.
 
Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε τόσο την παραμονή στον πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και ανήμερα στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου είχαν την τιμή να προσκυνήσουν τεμάχιο ιερού λειψάνου, το κομποσχοίνι και τα γυαλιά του Αγίου Νεκταρίου, κειμήλια που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Φωκίδος.
 
Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα και τράπεζα.
 
Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, κατά την διάρκεια του μεθεόρτιου Εσπερινού τελέστηκε η μοναχική κουρά των δοκίμων Νικολάου Παλαιοδήμου και Γεωργίου Κουρή.
 
Την μοναχική κουρά των δοκίμων τέλεσε ο Καθηγούμενος και Γέροντας της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεοκτίστου. Ο δόκιμος Νικόλαος έλαβε το όνομα Θεόκτιστος προς τιμή του Σεβαστού Ποιμενάρχου μας, ενώ ο δόκιμος Γεώργιος έλαβε το όνομα Σάββας.
 
Από νωρίς το μεσημέρι αρκετός κόσμος είχε κατακλείσει το Καθολικό της Ιεράς Μονής και τον προαύλιο χώρο για να συμπροσευχηθούν για τους νέους Μοναχούς της Ιεράς Μονής.
Στιγμιότυπα από τις μοναχικές κουρές του π. Θεοκτίστου και του π. Σάββα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;