ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΔΒΑ

Σε συμβολική κατάληψη των ταινιόδρομων τροφοδοσίας λιγνίτη, στα ορυχεία της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, θα προχωρήσουν την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 12 το μεσημέρι οι κάτοικοι της περιοχής. Αντιδρούν στα σχέδια δημιουργίας Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ).
Την Πέμπτη το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου Μεγαλόπολης και εκπροσώπων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον δήμο, με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε "περιβαλλοντικό έγκλημα", υλοποιώντας σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
"Η περιοχή της Μεγαλόπολης είναι ήδη μια επιβαρημένη περιοχή από την λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ, με σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και την υγεία των πολιτών. Η κατασκευή ΧΔΒΑ θα είναι ότι χειρότερο", αναφέρει στην ερώτησή του και σημειώνει ότι h ενέργεια του υπουργείου Περιβάλλοντος "αιφνιδίασε τους πάντες", καθώς ο τέως υπουργός Υποδομών και βουλευτής Αρκαδίας, Δημ. Ρέππας, απέρριπτε τη δημιουργία ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;