ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1/2011 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Από τις 3 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. ανοιγουμε όλους τους σταθμούς των διοδίων.

Φίλοι οδηγοί,
Νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων ανακοίνωσαν οι ιδιωτικές εταιρείες μετά τις τρομακτικές αυξήσεις κατά 133% ίου είχαμε μόλις πριν από 40 ημέρες, ενώ την ίδια στιγμή ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια νέοι σταθμοί, πλευρικοί <αι μετωπικοί. Ταυτόχρονα τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες αυξάνονται και το δίκτυο του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο <λείνει. Οι νέες αυξήσεις λοιπόν αποτελούν πρόκληση στη σημερινή οικονομική συγκυρία, με τις μειώσεις μισθών <αι συντάξεων, την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση ακόμα και των ειδών πρώτης ανάγκης. Οι συνεχείς αυξήσεις 3τις τιμές των διοδίων και η δημιουργία νέων σταθμών ανά λίγα μόλις χιλιόμετρα είναι ένα «χαράτσι» δίχως προ­ηγούμενο. Υπολογίζεται ότι το αντίτιμο των διοδίων που καταβάλλει ένας εγαζόμενος που λόγω της εργασίας του διέρχεται από τους σταθμούς διοδίων σε καθημερινή βάση, αντιστοιχεί το χρόνο σε 2 μηνιάτικους μισθούς περίπου!
Οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράττουν χρήματα για κατασκευή δρόμων οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί πολλαπλά­σιες φορές από τους φορολογούμενους μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, της άγριας φορολόγησης στα <αύσιμα καθώς και μέσω των τελών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. Η κατασκευή των δρόμων στην Ελλάδα επί ϋία και πλέον εικοσαετία χρεώνονταν σε 2πλάσιες τιμές από όλη την Ευρώπη!
Οι εταιρείες, με μηδενικό κίνδυνο επένδυσης, ζητάνε από το χρήστη του δρόμου, τον οδηγό, να χρηματοδοτήσει [ο έργο τους και αυτές μετά να συνεχίσουν να εισπράττουν καθαρό έσοδο για τα επόμενα 30 χρόνια χωρίς κανένα 3ΐσκο! Ο χρήστης δηλαδή είναι συνέταιρος χωρίς όμως καμία αξίωση στα κέρδη, ούτε μετέπειτα όφελος με μείωση [ου τέλους των διοδίων!
Αγωνιζόμαστε λοιπόν για την κατάργηση των ληστρικών αποικιοκρατικού τύπου Συμβάσεων που παραχωρούν [ους δρόμους στο αδηφάγο κεφάλαιο.
Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους τοπικούς κοινωνικούς Φορείς να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στην επιβολή διοδίων, υπερασπίζοντας τους δρόμους ως ελεύθερο, κοινωνικό αγαθό, ενάντια στις «αποικιακού τύπου συμβάσεις» που το Ελληνικό Δημόσιο υπογράφει με ιδιωτικές εταιρείες.
Ως εδώ!
Η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια συμμετέχει στην πανελλαδική αντίδραση που γίνεται σήμερα Κυριακή σε όλη την Ελλάδα, απ' όλες τις επιτροπές ενάντια στα διόδια.
Σήμερα οι πολίτες και οι φορείς της Μεσσηνίας ανοίγουν τα διόδια της Ασέας. Οι Αρκάδες και οι Λάκω-/ες τα διόδια της Νεστάνης και οι Κορίνθιοι και οι Αργολιδείς τα διόδια του Σπαθοβουνίου.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ
Φίλοι οδηγοί,
Το διαρκώς διογκούμενο πανελλαδικό κίνημα κατά των διοδίων έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση και τις ιδιωτικές εταιρείες που εισπράττουν το χαράτσι. Τις τελευταίες ημέρες έχουν επιστρατεύσει κυβερνητικούς παράγοντες και Μ.Μ.Ε. προκειμένου να εκφοβίσουν τους πολίτες που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και υπερασπίζονται το συν-[αγματικό τους δικαίωμα να διακινούνται ελεύθερα μέσα στη χώρα.
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ,


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
* Η άρνησή μας να πληρώσουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας δεν συνιστά ποινικό αδίκημα ούτε παράβαση του Κ.Ο.Κ. Γι' αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει.
* Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους.
* Το δικαίωμα αυτό προστατεύεται απόλυτα από το άρθρο 7 του Συντάγματος.
* Φωτογράφιση του αριθμού κυκλοφορίας μπορεί να γίνει μόνο όταν ο σταθμός λειτουργεί χωρίς μπάρες (Ν. 3535 αρθ. 3)
* ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΗΜΟ ΜΑΣ ή ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΧΑΡΤΙ
* ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣ.


ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ - ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;