Ενημέρωση Δράσης Οκτωβρίου

RE:THINK // ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
Λίγα Λόγια για το Δίκτυο μέχρι σήμερα

Το δίκτυο συνοικιακής κομποστοποίησης στην πόλη μας απαριθμεί μέχρι στιγμής 38 συνοικιακούς κομποστοποιητές, διάσπαρτους σε όλη την Καλαμάτα, τοποθετημένους ανάλογα με το ενδιαφέρον ( από ομάδες κατοίκων-φορέων)  που έχει προκύψει.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣΑυτό το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό εργαστήριο οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης, στο ΠΑΡΚΟ ΝΕΔΟΝΤΑ (πίσω απο το Δημαρχείο) όπου θα δούμε πως γίνεται η διαδικασία αλλά και πώς συλλἐγεται το κομπόστ, πως το χρησιμοποιούμε και τι πρέπει να προσἐχουμε για να έχουμε πλούσιο και εύφορο χωματάκι για τις ανάγκες μας. Επιπλέον για τους μικρούς μας φίλους θα έχουμε εργαστήριο δημιουργίας σποροφύτων από το κομπόστ του κομποστοποίητή μας  και χρησιμοποιὠντας αποκλειστικά παραδοσιακούς σπόρους από την σποροτρἀπεζα  του αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα.
Το εργαστήριο θα γίνει δίπλα από τον κομποστοποιητή στον χωρο του μεζεδοπωλείου ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ. Να σημειώσουμε ότι για τον συγκεκριμένο κομποστοποιητή υπεύθυνοι δεν είναι ομάδα κατοίκων, αλλά 2 επιχειρἠσεις της πόλης μας, το ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ, καθώς και ο συνεταιρισμός ΠΡΟΣΕΧΩΣ, ενώ η λίστα μπορεί να συμπληρωθεί και με όποιον άλλον ενδιαφέρεται.
Το δίκτυο της συνοικιακής κομποστοποίησης απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να το υποστηρίξουν, ομάδες κατοίκων, συλλογικοί φορείς, ή και επιχειρἠσεις.
Όσοι θέλουν να αιτηθούν κάδο στην γειτονιά τους , θα μπορέσουν να απευθυνθούν στην ομάδα του RE:THINK και να λάβουν το σχετικό πληροφοριακό υλικό.
Περισσότερα και στο event μας στο facebook: http://www.facebook.com/events/589428944501426/
και στην ιστοσελίδα μας: http://www.rethink-project.gr
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε με την δημοσιογραφική αλλά και προσωπική σας ιδιότητα στο εργαστήριό μας για να ενημερωθείτε σχετικά με τις δράσεις μας και να ενημερώσετε με την σειρά σας το δικό σας κοινό.
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε οτι ο δρόμος για ένα βιωσιμοτερο και καθαρότερο περιβάλλον βασίζεται στα μικρἀ βἠματα που κάνουμε εμείς οι ίδιοι, στην καθημερινότητά μας, για να μειώσουμε τόσο τα λεγόμενα σκουπίδια αλλά και καταλάβουμε με αληθινά στοιχεία  τις λειτουργίες της φύσης!
Σας περιμένουμε όλες και όλους σε δράση γνωριμίας, γνὠσης και ανταλλαγής!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ