Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Σημεία και τέρατα έγιναν για μια ακόμη φορά σε αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των μεγαλύτερων ομάδων της πατρίδας μας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Εισβολή και ξύλο μετά τη λήξη!!!
Τα παρατράγουδα δεν αποφεύχθηκαν στο «Καραϊσκάκης»... Με το σφύριγμα της λήξης, δεκάδες οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους.

Αλλά, ο... πολιτισμός αποδείχτηκε γι ακόμη μια φορά ανύπαρκτος! Κάποιοι από τους «εισβολείς» πράγματι αγκάλιασαν τους «ερυθρόλευκους» αλλά κάποιοι άλλοι προτίμησαν να... την πέσουν στους παίκτες του Παναθηναϊκού.
Σιμάο, Γκοβού αλλά και ο Τζιμπρίλ Σισέ έπεσαν... θύματα των ανεγκέφαλων που εξακολουθούν να «βολτάρουν» στους αγωνιστικούς χώρους και κανείς να μην μπορεί να κάνει κάτι για να τους σταματήσει... Φάνηκε ξεκάθαρα πως οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθηκαν σε παίκτες του Παναθηναϊκού, όταν αυτοί κατευθύνονταν προς την φυσούνα και τα αποδυτήρια...Αηδιασμένος από τα επεισόδια και την επίθεση που δέχθηκε στη λήξη του ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Τζιμπρίλ Σισέ φέρεται έτοιμος να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την Ελλάδα!
Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να ηρεμήσει η κατάσταση, με κάποιους από τους οπαδούς να στρέφονται πια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με χαρακτηριστική εικόνα αυτή του οπαδού που επιτέθηκε σε άνδρα των ΜΑΤ με... πυροσβεστήρα! Μάλιστα, οι οπαδοί δεν αποχώρησαν άμεσα από τον αγωνιστικό χώρο, έμειναν εκεί, σήκωσαν πανό και έδειχναν να μην... βιάζονται!
Οπως αργότερα έγινε γνωστό μεταξύ των όσων δέχτηκαν επίθεση είναι οι: Τζόρβας, Σισέ, Κοτσόλης, Καντέ, Σαριέγκο, Νίνης και Σιμάο, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι εκ των παικτών του Παναθηναϊκού... ανταπέδωσαν την επίθεση! Πάντως, κανείς εκ των ποδοσφαιριστών δεν τραυματίστηκε.
Οι Σισέ, Τζόρβας,Κατσουράνης, Λέτο και Νίνης κατέβηκαν από το πούλμαν και πήγαν προς τα αποδυτήρια. Ο Νίνης μάλιστα φώναζε στον Μητρόπουλο λέγοντας στον γενικό αρχηγό των «ερυθρολεύκων»: «Μητρόπουλο πρόσεχε τα λόγια σου».
Σκηνές που θύμισαν… Άγρια Δύση διαδραματίστηκαν στο Καραϊσκάκη. Δεν έφτανε το «ντου» οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, οι... ψιλές σε παίκτες του Παναθηναϊκού, οι συμπλοκές παικτών στα αποδυτήρια. Σισέ, Λέτο, Νίνης και Τζόρβας κόντεψαν να έρθουν στα… χέρια με τον Μαρινάκη! Σπρωξιές και βρισιές συνέθεσαν το ντροπιαστικό σκηνικό!
Οι συγκεκριμένοι παίκτες του Παναθηναϊκού κατέβηκαν από το πούλμαν του «τριφυλλιού» και κινήθηκαν προς τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού ψάχνοντας τον Τοροσίδη, με τον οποίο… άνοιξε βεντέτα ο Λέτο.
Εκεί όμως βρήκαν τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» και τα… αίματα άναψαν!
Στο σημείο βρέθηκε και ο Πάντελιτς, που στη διάρκεια των επεισοδίων ανέλαβε ρόλο «πυροσβέστη» που τα είπε σε ήρεμο ύφος με τον Σισέ.
Μπαρούτι μύριζε η κατάσταση και λίγο και πιο πέρα. Πάνω που έφευγε ο Τάσος Μητρόπουλος, παίκτες του Παναθηναϊκού του έκαναν χειρονομίες μέσα από το πούλμαν. «Άντε μην ανέβω πάνω», απείλησε ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια.

Μώραλης:"Ποιά σφαγή?"
Άγνοια για την επίθεση που δέχθηκαν κάποιοι από τους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη, από οπαδούς του Ολυμπιακού, δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης. Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη των «ερυθρολεύκων».
Ερωτηθείς για το σχόλιο του προεδρεύοντος αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γόντικα που έκανε λόγο για διαιτητική σφαγή, απάντησε: «Ποια σφαγή; Σαφέστατα και δεν υπήρξε τίποτα τέτοιο. Δεν έχω τέτοια εικόνα. Δίκαια ο Ολυμπιακός είναι δέκα βαθμούς μπροστά. Όσο για την φάση του γκολ που ακυρώνεται, δεν έχω ξεκάθαρη άποψη και δεν μπορώ να σχολιάσω».
Αναφορικά με τα παράπονα των «πράσινων» για την φιλοξενία που είχαν, ο Γιάννης Μώραλης, σχολίασε: «Ήμουν μαζί με τον Δημήτρη Γόντικα μέχρι το ημίχρονο και δεν έγινε τίποτα. Αν μιλάμε για την είσοδο των φιλάθλων μας μετά το τέλος φυσικά και κακώς συνέβη κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζω αν χτυπήθηκε κάποιος παίκτης του Παναθηναϊκού και γι’ αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω. Εμείς κάναμε το παν για να διασφαλίσουμε την αποστολή του Παναθηναϊκού».
Τέλος, για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντική νίκη που φέρνει τον Ολυμπιακό πολύ κοντά στον τίτλο. Έχει ακόμα παιχνίδια μπροστά του, αλλά η ομάδα πρέπει να είναι σοβαρή και να κρατήσει την διαφορά».

Αγανακτισμένος ο Φερέιρα
Από σεβασμό και μόνο προς τους δημοσιογράφους έδωσε το παρών στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου Καραϊσκάκη, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα όπως δήλωσε ο ίδιος. «Τα είδατε όλα και έχετε την ευθύνη να τα γράψετε», πρόσθεσε ο Πορτογάλος προπονητής.
«Είμαι εδώ μόνο και μόνο από σεβασμό προς εσάς. Δεν έχω κανένα σχόλιο. Τελείωσε ένα ματς που θα έπρεπε να έχουμε πάρει και τελικά χάσαμε. Τα είδατε όλα και έχετε την ευθύνη να τα γράψετε. Περιμένω και από την ομοσπονδία να πάρει αποφάσεις μετά από αυτό που έγινε με τους οπαδούς στο τέλος», ήταν τα λόγια του προπονητή του τριφυλλιού που αποχώρησε αγανακτισμένος.


«Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος»


Για «σαφή και ξεκάθαρη αλλοίωση» στο αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και του πρωταθλήματος έκανε λόγω με ανακοίνωση της η «πράσινη» ΠΑΕ. Σε αυτήν καταγγέλλεται η διαιτησία του κ. Καλόπουλου, τονίζοντας ότι ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για το τελικό 2-1.


Αναλυτικά:
«Η πολυαναμενόμενη αναμέτρηση των δύο πρωτοπόρων του βαθμολογικού πίνακα εξελίχθηκε δυστυχώς, σε παράσταση θεάτρου σκιών για ένα ρόλο, ο άρχων του αγώνα ήταν πραγματικά τέτοιος... άρχοντας. Φρόντισε να δείξει σε όλους ότι η δική του βούληση, θα ήταν ο καθοριστικός παράγοντας.
Και το χρώμα της βούλησής του, το καταλάβαμε από πολύ νωρίς. Το επέδειξε τόσο εμφατικά που δυστυχώς σήμερα αντί να συζητάμε για ποδόσφαιρο, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε μία σαφή και ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Μία αλλοίωση η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνιστά αναμφίβολη αλλοίωση του πρωταθλήματος και της εξέλιξής του.
Ίσως μάλιστα η λέξη αλλοίωση να μην επαρκεί για να χαρακτηρίσει έναν αγώνα, στο οποίο ακυρώθηκε χωρίς λόγο κανονικότατο γκολ και δεν καταλογίστηκαν υπέρ του Παναθηναϊκού δύο πέναλτι. Διαιτησίες όπως η σημερινή του κ. Καλόπουλου, φαίνεται πως εξαντλούν τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Όπως και να έχει ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και όπως φάνηκε και καθαρά μέσα στο γήπεδο θα διεκδικήσει μέχρι τέλους αυτό που του αξίζει και του στερούν ξεδιάντροπα.
Κλείνοντας, θέλουμε ως ΠΑΕ να συγχαρούμε τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού... Είπαμε όμως, σήμερα το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα».


Οι δηλώσεις Μαρινάκη, Γόντικα
Χαρούμενος από την νίκη του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» επί του Παναθηναϊκού με 2-1, εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο ισχυρός άνδρας καθώς έβγαινε από τα επίσημα του σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης" μεταξύ άλλων δήλωσε πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να κερδίσει 5-1 αντί για 2-1.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Γιατί είστε έτσι; Κέρδισε ο Ολυμπιακός και θέλω να σας βλέπω χαρούμενους. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κερδίζει στο 92΄; Σήμερα κερδίσαμε 2-1 αντί για 5-1.»
Έξαλλος με την διαιτησία του Καλόπουλου και όλα όσα ακολούθησαν το τελευταίο του σφύριγμα, ήταν μετά το τέλος του αγώνα στο Καραϊσκάκη ο Δημήτρης Γόντικας που έκανε λόγο για κλοπή και αλλοίωση αποτελέσματος.
«Σήμερα έγινε κλοπή, αλλοίωση αποτελέσματος. Δεν υπάρχει άλλη έκφραση για να περιγράψει αυτό που έγινε. Για μας ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1», τόνισε αρχικά ο προεδρεύων αντιπρόεδρος των «πράσινων» και πρόσθεσε:
«Όλη η Ελλάδα είδε τι έγινε. Εμείς τον Ολυμπιακός στο πρώτο ματς όταν τον φιλοξενήσαμε. Ουδείς ακούμπησε παίκτες και στελέχη. Αντίθετα, σήμερα χτυπήθηκαν τέσσερις παίκτες και αυτό το πιστώνεται ο Ολυμπιακός. Είναι απαράδεκτο και θα είναι απαράδεκτο αν δεν υπάρξουν κυρώσεις. Αυτό έχω να πω.
ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ.GR

------------------------------------------------------------------------------
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ.GR
Επεισόδια, διαιτητικά λάθη και αντεγκλήσεις μετέτρεψαν σε καρναβάλι το ντέρμπι «αιωνίων», στο οποίο ουσιαστικά κρίθηκε το φετινό πρωτάθλημα, αφού ο Ολυμπιακός με τη νίκη του ξέφυγε 10 βαθμούς και πήρε τεράστιο προβάδισμα.

Ιδιαίτερα αλγεινή περίπτωση προκάλεσε η συμπεριφορά του προέδρου και μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, ο οποίος σημειωτέον είναι και πρόεδρος της Superleague, καθώς με άκρως ειρωνικό ύφος αντιμετώπισε τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Τόσο, ο διάλογός του με τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ όσο και το εριστικό ύφος με το οποίο αντιμετώπισε τον ΠΑΟ, δημιουργούν ένα δυσάρεστο σκηνικό στα ελληνικά γήπεδα και δυναμιτίζουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο δημοφιλέστερων ελληνικών ομάδων.
Χθες χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά από όσα συνέβησαν στο γήπεδο, με αποκορύφωμα το πρωτοφανές παραλήρημα από τον κ. Μαρινάκη που σημειώθηκε στη μικτή ζώνη, στα αποδυτήρια και μπροστά στις κάμερες.

με τη στάση του προέδρου και μεγαλομετόχου του

Έξαλλος έγινε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Μίμης Δομάζος,Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και με τον διαιτητή του αγώνα.
Για τις δηλώσεις Μαρινάκη: «Ο Μαρινάκης μάλλον είχε φάει ψάρι το μεσημέρι και δεν έβλεπε καλά. Φούστα να βάλει αυτός που φοράει τα παντελόνια!»
Για τον Καλόπουλο: «Είδε όλη η Ελλάδα τι έγινε. Υπήρχε εισαγγελέας έπρεπε να πάει μέσα για κακούργημα. Γι αυτό βλέπουμε τέτοια στα γήπεδα, μπαίνουν, δέρνουν είναι ντροπή. Άμα του έχουν πει τα αφεντικά του να παίξει έτσι, έτσι θα παίξει. Μπορεί να μην δει αυτές τις φάσεις; Είναι σοβαρά πράγματα; Δεν πρέπει να ξανασφυρίξει πρέπει να του πάρει τη σφυρίχτρα κι αυτός και οι λάινσμαν. Να μείνουν νεαροί διαιτητές κι ό,τι γίνει».

Πιο συγκρατημένος αλλά εξίσου αιχμηρός εμφανίστηκε ο Νίκος Σαργκάνης, ο οποίος αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μαρινάκη είπε: «Δεν νομίζω ότι αξίζει τέτοια μεταχείριση το ποδόσφαιρο. Και από πλευράς διαιτησίας και από πλευράς ορισμένων ανεγκέφαλων που μπήκαν να χτυπήσουν παίκτες. Όλα αυτά μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω».

Για τη διαιτησία: «Οι διαιτητές δεν φταίνε. Φταίνε αυτοί που τους ορίζουν. Να τελειώνουν ρε παιδιά. Και στο παρελθόν για παρόμοια είχαν τιμωρηθεί με μία αγωνιστική. Πως μπορώ να πω ότι είναι ανθρώπινο λάθος. Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος. Εννοώ ότι κάτι έχει συμβεί. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη τέτοιες διαιτησίες . Θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα και θα το πάρει. Και να έχανε ακόμα. Είχε μεγάλο προβάδισμα στην βαθμολογία. Δεν χρειάζονται οι ομάδες τέτοιες διαιτησίες και ειδικά ο Ολυμπιακός με την ομάδα που έχει».

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με ιδιαίτερη εκπληξη διάβασα τα εκτενή σας σχόλια σχετικά με τα θλιβερά γεγονότα του γηπεδου Καραίσκάκη. Απ όσο θυμάμαι είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε με τέτοια θέματα και αναρωτιέμαι για ποιό λόγο οδηγηθήκατε σε αυτή την ενέργεια.Αν στοχεύετε στην καταπολέμιση του χουλιγκανισμού νομίζω ότι διαλέξατε λάθος τρόπο. Η υπερβολική δημοσιότητα αυτών των περιστατικών ανατροφοδοτεί τέτοιου είδους φαινόμενα, γεγονός που αποδεικνύεται από τα όσα ακολούθησαν αυτά που συνέβησαν στο γήπεδο. Μιλάω για την επίθεση στα γραφεία της ΕΠΑΕ και στην πολυκατοικία όπου διαμένει ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή και να υποστούν οικονομικές ζημιές αθώοι συνάνθρωποι μας. Αν υποστηρίξετε ότι το δημοσίευμα σας υπαγορεύτηκε από την αντίθεση σας σε τέτοιου είδους φαινόμενα λυπαμαι αλά δεν πείθετε κανέναν. Προφανώς θελήσατε να προβάλετε μια αδικία που υπέστη η ομάδα που υποστηρίζετε και να αναδείξετε την αντιαθλητική συμπεριφορά των οπαδών και των παραγόντων της αντίπαλης ομάδας.Το θέμα όμως το προσεγγίζετε μονοπλευρα και απολύτως υποκειμενικά . Καυτηριάζετε ,σωστά, την είσοδο των οπαδών του Ολυμπιακού με την λήξη του αγώνα, στον αγωνιστικό χώρο αναφέρετε ότι κάποιοι από αυτούς επιτέθηκαν σε παίκτες του ΠΑΟ κάτι που είναι πιθανό να συνέβη αλλά δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο. Αντίθετα αποσιωπάτε το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ κτύπησαν εντελως απροκλητα και αναίτια οπαδούς που απλά πανηγύριζαν και το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από εικόνες βίντεο που κατά κόρον προβλήθηκαν στην τηλεόραση.Το θέμα είναι να σταματήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα τα οποία δυστυχώς εμφανιζονται με διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα και ένταση. Μία απο τις σημαντικότερες αιτίες που καλιεργούν την βία στα γήπεδα είναι οι οπαδικές αθλητικές εφημερίδες. Αν ανατρέξουμε στα πρωτοσέλιδα της περασμένης εβδομάδας θα δούμε εμπρηστικούς τιτλους με χυδαία σεξιστικά υπονοούμενα γελοίους υπαινιγμούς και λεονταρισμούς της κακιάς ωρας.Το ιδιο συμβαίνει και στον ηλεκτρονικό τύπο.Πιστεύω ότι η δική σας εμπλοκή ήταν ατυχής και ελπίζω στο μέλλον να μην διαπράξετε αντίστοιχο ατόπημα. Δυσυχώς υπάρχουν πάρα πολλά και σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τόπο μας και καλό θα είναι να ασχοληθούμε με αυτά .Το ποδόσφαιρο όπως το κατάντησαν αυτοί που το εκπροσωπούν δεν αξίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον μας.
Αίμων
Ο χρήστης Parrisia Megalopoli είπε…
Αγαπητέ φίλε,

Προβήκαμε στη δημοσίευση του εν λόγω σοβαρότατου θέματος, όντας αθλητικού, αλλά παράλληλα και βαθιά πολιτικού, χωρίς καν να «αποκλίνουμε» από τους σκοπούς της «Παρρησίας», που δεν είναι άλλοι από την προβολή των όποιων προβλημάτων που έχουν κοινωνική έκταση.
Το φαινόμενο του χουλιγκανισμού δεν είναι καινούριο, ούτε αφορά μόνον τη χώρα μας. Ωστόσο, η ειδοποιός διαφορά με το χθες, ίσως και με άλλες χώρες της Ευρώπης τουλάχιστον (με αυτές θα επιθυμούσαμε να συγκρινόμαστε…) έγκειται στο γεγονός ότι η νοοτροπία τραμπουκισμού είναι εμποτισμένη και στις «κεφαλές» των ομάδων, ήτοι στα πρόσωπα που επουδενί έπρεπε να υπάρχει.
Όταν, με δημόσιες δηλώσεις, ένθεν κακείθεν, οι πρόεδροι των μεγάλων Π.Α.Ε. εκφράζονται με αργκό «πεζοδρομίου», τότε είναι ηλίου φαεινότερο ότι τέτοιες έκρυθμες καταστάσεις είναι αναπόφευκτες.
Ο Σισέ, ανεξάρτητα εάν είσθε φίλος του Ολυμπιακού ή όχι, είναι ένας ποδοσφαιριστής που κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν ανεγκέφαλοι ή καλύτερα «πειραγμένοι» εγκέφαλοι προπηλακίζουν τέτοιους αθλητές και εξευτελίζουν διεθνώς τη χώρα (σα να μην της έφταναν όλα όσα έχει τον τελευταίο καιρό) τότε κάτι δεν πάει καλά…
Θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε υπό άλλες συνθήκες ότι συμβαίνουν ή συνέβαιναν τέτοιες καταστάσεις και … δεν τρέχει τίποτα. Ωστόσο, οι καιροί που ζούμε δε μας επιτρέπουν να πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι τυχαία.
Αντίθετα, πιστεύουμε ότι οι σημερινοί ισχυροί «υπηρέτες» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μάλλον έχουν κληθεί να υπηρετήσουν αλλότριους σκοπούς, που δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο αλλά τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας…
Η κοινωνική πίεση από τη δεινή οικονομική κατάσταση, την ανεργία και τη διάχυτη ανέχεια πολύ εύκολα «εκτονώνεται» μέσα από τέτοιες θλιβερές καταστάσεις και πολύ εύκολα, όλοι όσοι διευκολύνονται από αυτή την ατμόσφαιρα θέτουν «καλοθελητές» στην υπηρεσία τους για να στρέφουν τις οργισμένες γροθιές σε αθλητές κλάσης, αντί αυτές οι γροθιές να στρέφονται κατά όσων έχουν φτάσει τη χώρα και την κοινωνία στο χείλος του γκρεμού…
Το έργο έχει «παιχτεί» πολλές φορές…
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ Αίμων, που αν δεν κάνω λάθος είστε και αρθρογράφος ή περιστασιακός συνεργάτης της Παρρησίας, ο συντάκτης της ανάρτησης, μόνο επειδή είναι Παναθηναϊκός θα μπορούσε να δει αυτά που έκαναν οι οπαδοί και οι παράγοντες του Ολυμπιακού εναντίον του Παναθηναϊκού και να μη μάθει τα υπόλοιπα που έκαναν οι Παναθηναϊκοί, όπως τα έχετε καταγράψει στο σχόλιό σας.
Πιστεύω ότι ευθύνη για τα επεισόδια έχουν αμφότερες οι ομάδες γιατί τους συμφέρει να καλλιεργείται αυτός ο φανατισμός μεταξύ των φιλάθλων ή μεταξύ των χούλιγκανς. Ανέκαθεν γίνονταν επεισόδια γιατί κανείς από τους αρμοδίους δε θέλει να σταματήσουν.
Και όπως φαίνεται από την ανάρτηση, ο συντάκτης της συνεχίζει να καλλιεργεί το φανατισμό μεταξύ Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών εμφανίζοντας τους Ολυμπιακούς ως χούλιγκανς.
Τα γεγονότα είναι καταδικαστέα όπως είναι καταδικαστέα και η παρουσία των ανεγκέφαλων με τα καδρόνια, τις μολότοφ και τα τόξα που εισέβαλαν στην πορεία των δεκάδων χιλιάδων Αθηναίων που κατέκλυσαν εχτές το Σύνταγμα για μια ειρηνική διαδήλωση.
Μας έχει συνηθίσει το blog αυτό, όπως και άλλα τοπικά, να προβαίνει στην εύκολη λύση της αντιγραφής από άλλα site άσχετων θεμάτων για να γεμίσει τη σελίδα αναρτήσεων και να μην αναρτά τοπικού ενδιαφέροντος θέματα.
Εφόσον χρησιμοποιώ το internet και έχω το χρόνο να περιηγηθώ στον κόσμο του, δεν περιμένω από την Παρρησία να μάθω τι γίνεται στην Ελλάδα αλλά θα ήθελα να μάθω γεγονότα που γίνονται στην περιοχή μας.
Ελπίζω...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ φίλε,

Περιοριζόμενοι στο σχόλιό σας για την Παρρησία, που αφορά στην μομφή ότι η εφημερίδα δεν ασχολείται με τα τοπικού ενδιαφέροντος θέματα, αλλά καταφεύγει σε εύκολες λύσεις, "δανειζόμενη" ειδήσεις από άλλες πηγές πληροφόρησης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

1. H Παρρησία, όπως το έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη, είναι πρώτα εφημερίδα άποψης και έπειτα επικαιρότητας, που σημαίνει ότι δίνει βάρος στην προσωπική γνώμη, για οποιοδήποτε θέμα, είτε τοπικό είτε υπερτοπικό.
Η επικαιρότητα είναι μια δεύτερη παράμετρος, την οποία καλύπτουμε όσο μπορούμε και όσο υπάρχουν πράγματι τοπικά θέματα, που έχουν ενδιαφέρον.
Άλλωστε, όπως επίσης το έχουμε ξανατονίσει, η Παρρησία δεν επιδίωξε ποτέ να υποκαταστήσει άλλα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά ή έντυπα, που παρέχουν σαφέστατα περισσότερα θέματα τοπικού χαρακτήρα που, κατά την κρίση του καθενός, έχουν ενδιαφέρον.
2. Η αποκλειστική ενασχόληση με ένα έντυπο μέσο ενημέρωσης απαιτεί χρόνο που οι συνεργάτες της "Π" δε μπορούν να διαθέσουν, πέραν των δυνατοτήτων τους.
Για το λόγο αυτό άλλωστε, καλούμε συχνά όποιον επιθυμεί να γράφει στην εφημερίδα μας, εφόσον διαθέτει χρόνο.
3. Εάν δε σας καλύπτουν τα παραπάνω μπορείτε απλά να μη μας επισκέπτεστε και να μην προτιμάτε την εφημερίδα μας.
Ο χρήστης troll είπε…
Αντιφατικότητας απόδείξη .Αίμων να πείται στον ΣΚΑΙ και στην ΖΟΥΓΚΛΑ να μην γράγουν ύπερ του Παναθηναικού γιατί σας εκθέτουν.χρεώνεστε την αναδιμοσιευση τους λές και τα γράψατε εσείς. ίσως ο ''θιγόμενος'' φίλος θα πρέπει να στρέψει τα βέλη του πιο πάνω.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;